Skladnost z GDPR

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV 

Ta Politika varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: Politika) velja za vsakogar, ki skladno z našimi Splošnimi pogoji poslovanja šteje za uporabnika ali kupca ter za celotno spletno stran maiook.si, za vse njene sestavne dele in podstrani.

Ta Politika velja, ko prvič obiščete spletno stran in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani potrjujete, da sprejemate in se strinjate z vsemi določbami te Politike.

Ta Politika se lahko kadar koli spremeni ali dopolni brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletne strani po spremembi te Politike potrjujete, da se strinjate s spremembami.

Upravljavec podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se zbirajo pri uporabi spletne strani maiook.si, je Maja Zurovac s.p., Triglavska ulica 17, 4000 Kranj, matična številka: 6132383000, ID za DDV: SI72196734, email naslov: maja@maiook.si

KATERE PODATKE ZBIRAMO IN KAKO

Ob vašem obisku strani avtomatično pridobimo nekatere informacije z namenom izboljšanja naših storitev in uporabniške izkušnje (obdelava na podlagi zakonitega interesa). Med drugim zbiramo in obdelujemo podatke o tipu vaše naprave (telefon, tablica, računalnik), državi obiska, viru obiska (od kod ste prišli na stran - Google, Facebook link) in številu obiskov. Te informacije pridobimo s pomočjo piškotkov. Z uporabo teh piškotkov identifikacija uporabnika ni mogoča. Več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo najdete tukaj.

Ob naročilu in poskusu naročila zbiramo, vodimo, obdelujemo in shranjujemo naslednje podatke:

- ime in priimek;
- naslov za račun in dostavo;
- podjetje oz. naziv pravne osebe (če ste pravna oseba);
- davčno številko pravne osebe (če ste pravna oseba);
- naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
- kontaktno telefonsko številko;
- državo bivanja;
- način plačila;
- tip plačilne kartice;
- IP naslov;

- število naročil;

- vir prvega obiska spletne strani;

- število obiskov spletne strani;
- druge podatke, ki jih prostovoljno vnesete v obrazce v spletni trgovini;
- druge podatke, ki jih prostovoljno dodate naknadno v vašem profilu. 


ZAKAJ ZBIRAMO IN OBDELUJEMO TE PODATKE

Zbrane podatke uporabljamo izključno za naslednje namene:

a) za izvajanje naročil (obdelava na podlagi pogodbe) zbiramo in obdelujemo naslednje podatke: ime in priimek, naslov za račun in dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe (če ste pravna oseba), davčno številko pravne osebe (če ste pravna oseba), naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, državo bivanja, način plačila, tip plačilne kartice.

b) za davčno – računovodske obveznosti (obdelava na podlagi zakona) zbiramo in obdelujemo naslednje podatke: ime in priimek, naslov za račun in dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe (če ste pravna oseba), davčno številko pravne osebe (če ste pravna oseba), državo bivanja, način plačila.

c) za identifikacijo in preverjanje vaših podatkov (obdelava na podlagi pogodbe) zbiramo in obdelujemo naslednje podatke: ime in priimek, naslov za dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe (če ste pravna oseba), davčno številko pravne osebe (če ste pravna oseba), naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, državo bivanja, način plačila, tip plačilne kartice, IP naslov.

d) za izboljšave storitev in uporabniške izkušnje (obdelava na podlagi zakonitega interesa) zbiramo in obdelujemo naslednje podatke: število naročil, vir prvega obiska spletne strani, število obiskov spletne strani.

e) na podlagi vašega izrecnega soglasja pa zbiramo in obdelujemo tudi naslednje podatke: 
- ime, priimek in elektronski naslov, ki jih posredujete, ko ustvarite račun v naši trgovini – ta postopek za nakup v trgovini ni obvezen;
- email naslov s katerim se prijavite na naše e-novice;
- druge podatke, ki jih prostovoljno vnesete v obrazce v spletni trgovini;
- druge podatke, ki jih prostovoljno dodate naknadno v vašem profilu.


KAJ PA EMAIL NASLOVI

Email naslove zbiramo in obdelujemo na tri načine: a) ob oddaji naročila (obdelava na podlagi pogodbe), b) ob prijavi na naše e-novice (obdelava na podlagi privolitve)  in c) ko nas kontaktirate na email objavljen na naši strani (obdelava na podlagi pogodbe)

a) Email naslov, ki ga vpišete ob oddaji ali poskusu oddaje naročila bomo uporabili zgolj in le za komunikacijo glede vašega naročila: potrdilo sprejetja naročila, potrdilo, da je naročilo poslano, in kakršne koli spremembe glede stanja naročila. Vašega email naslova ne bomo uporabili za pošiljanje elektronskih novic v našem imenu ali preko naših oglaševalskih storitev, pošiljanje reklamnih materialov in sporočil. 
Če se želite prijaviti na Maiook e-novice lahko to storite tako, da obkljukate 'Želim prejemati novice' ob oddaji naročila ali vpišete svoj email naslov v okence na dnu strani.

b) Ob prijavi na e-novice bomo vaš email naslov uporabili samo za pošiljanje Maiook e-novic. Če naše novice že prejemate in bi se radi odjavili, lahko to storite tako, da klikne 'Odjava' na dnu vsakega prejetega sporočila.  

Za pošiljanje e-novic uporabljamo ponudnika storitev MailerLite. MailerLite lahko zbira in obdeluje vaše podatke z namenom izboljšanja storitev in uporabniške izkušnje. Njihovo politiko zasebnost si lahko preberete tukaj. 

c) V primeru, ko nas kontaktirate na katerega koli od email naslovov objavljenih na naši strani, bomo vaš email naslov uporabili zgolj in le za komunikacijo z vami (odgovor na prvi email in vse naslednje).

OBDELAVA PLAČIL

Plačila na naši strani se procesirajo preko plačilnih sistemov PayPal in Stripe. Plačilna sistema zbirata, vodita, obdelujeta in shranjujeta podatke v skladu z njihovo politiko o zasebnosti. Za več informacij kliknite PayPal in Stripe. 

POSREDOVANJE PODATKOV

Za delovanje in pomoč pri delovanju našega podjetja uporabljamo nekatere ponudnike storitev in dejavnosti s katerimi delimo nekatere vaše podatke. 
Vaše podatke delimo s ponudniki, ki nam omogočajo dostop do in delovanje spletne strani, obdelavo in dostavo naročil, sklenitev in izvajanje pogodbe (obdelava na podlagi pogodbe in obdelava na podlagi zakonitega interesa). V teh primerih delimo zgolj in le podatke, ki so nujno potrebni za namene takih dejavnosti.

Vaše podatke delimo z računovodskim servisom za potrebe izvajanja davčno – računovodskih obveznosti (obdelava na podlagi zakona). V teh primerih delimo zgolj in le podatke, ki so nujno potrebni za namene takih dejavnosti.

Vaši podatki bodo razkriti v primerih, če je taka obveznost določena v zakonu ali da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

VARSTVO PODATKOV IN ČAS HRAMBE

Varstvo osebnih podatkov zagotavljamo v skladu s to Politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določata zakonodaja Republike Slovenije in predpisi EU.

Osebni podatki se lahko shranjujejo le toliko časa, dokler ni zagotovljena uresničitev namena njihove hrambe (rok hrambe).

Po preteku roka hrambe se osebni podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, razen če zakon ali drugi predpisi za posamezne vrste osebnih podatkov ne določajo drugače.

Za brisanje osebnih podatkov v elektronski obliki se uporabi takšna metoda brisanja, da je nemogoča rekonstrukcija vseh ali dela brisanih podatkov. 

VAŠE PRAVICE

(a) Dostop in popravek podatkov:
Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki
- lahko kadar koli prekličete dano dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov.
- imate pravico od podjetja Maiook dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij. 
- imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami. Prav tako imate ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

(b) Izbris osebnih podatkov:
Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami. Mi pa moramo osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar velja eden od naslednjih razlogov:
- osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
- posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
- posameznik obdelavi ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
- osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
- osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom Unije ali pravom države članice, ki velja za upravljavca;
- osebni podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbo storitev informacijske družbe.

(c) Omejitev obdelave podatkov:
Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da omejimo obdelavo podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov:
- oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
- je obdelava nezakonita in vi nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
- vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih vi, posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
- ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi podjetja Maiook prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

(d) Pravica do prenosljivosti:
Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih je posedovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu.

UKREPANJE OB SUMU NEPOOBLAŠČENEGA DOSTOPA

Zavezujemo se, da bomo ob vsakem sumu kršitve varstva osebnih podatkov takšno kršitev sporočili državnemu nadzornemu organu za varstvo osebnih podatkov, v primeru suma storitve kaznivega dejanja pa policiji ali tožilstvu. Kadar je verjetno, da lahko kršitev varstva osebnih podatkov povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, bomo to brez nepotrebnega odlašanja sporočili posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki nam jih posredujete, ne odgovarjamo. Za točnost vseh posredovanih podatkov ste dolžni poskrbeti sami.

Prav tako ne odgovarjamo za škodo, ki bi nastala, ker ste nam pri registraciji posredovali napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

PIŠKOTKI

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki jo brskalnik (Chrome, Firefox, Internet Explorer) prenese na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Za več informacij o tem kaj so piškotki in katere piškotke uporabljamo kliknite tukaj.

KONČNE DOLOČBE

Za pravna razmerja med uporabniki in upravljavcem se uporabljata slovensko pravo in pravo Evropskih skupnosti (vključno z Uredbo 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov).

KONTAKT

Za več informacij o naši Politiki o varstvu podatkov in za vsa morebitna vprašanja nas kontaktirajte na maja@maiook.si

Velja od 03. 02. 2021