O meni

+Carrying you to new places+

Maiook je tu za navdih in vzpodbudo, da greš pogumno v čisto svoje avanture. Ne glede na to ali pohajkuješ po ulicah oddaljenih mest ali raziskuješ svoje rojstno mesto, lahko prav povsod najdeš nove izkušnje. Včasih potrebujemo le malo inspiracije in vzpodbude, da jih vidimo.

Upam, da te moje delo navdihne za raziskovanje nečesa novega.+Kaj delam+

Izdelujem torbe. Trdožive, zanesljive in narejene tako, da trajajo. Maiook torbe iz voskanega platna te popeljejo skozi avanture dnevnega življenja.

Torbe so naši spremljevalci na življenjskih dogodivščinah. Naši sopotniki v dnevih preživetih v parku, na popoldanskih kavicah in ob pozibavanju v ritmu najljubših bandov. Torbe nosimo, jih uporabljamo, napokamo, vržemo in spustimo na tla. Zaznamujemo jih z zgodbami. Zgodbami o krajih, ljudeh in izkušnjah.

Maiook torbe prenesejo vse to in še več, saj stremim k izdelovanju najboljših torb po svojih močeh. Brez šparanja. Brez krajšanja poti. Ne pri produkciji in ne pri materialih. Vsak Maiook izdelek je ustvarjen, sešit in poslan iz moje delavnice v Kranju, Sloveniji.

Veliko stvari izza zakulisja svojega dela redno objavljam na svojem blogu.


+S tabo za vedno+

Če se pokvari, popravim. Obljubim.+Kako se je vse začelo+

Maiook sem začela leta 2012 z "origami" torbico in svojim šivalnim strojem. Kmalu je zrastel v zbirko torb z značilnimi, ročno šivanimi gubami in dnom iz veganskega usnja, ki so še danes najbolj priljubljene torbe.

V začetku leta 2018, po letih brušenja svojih spretnosti, učenja na lastnih napakah in spremembi imena ter celotnega rebrandinga, je napočil čas za večjo spremembo. Začela sem se odmikati od določenih materialov in hkrati razširiti svojo kolekcijo v torbe in nahrbtnike, ki bodo zdržali sobivanje na mojih popotovanjih. Med raziskovanjem materialov sem se zaljubila v voskano platno, trajen in vzdržljiv material, ki dovoljuje izdelovanje kakovostnih torb.

Oktobra 2018 sem se podala na novo dogodivščino - lansirala sem kolekcijo torb in nahrbtnikov iz voskanega platna.


+Stanje uma je pomembno+

Kupujem manj, a bolj kakovostno.
Najbolj pomembna je kakovost produktov in njihova integriteta.
Verjamem v ohranjanje tradicionalnih tehnik dela.
Oblika sledi funkciji.
Verjamem v trdo delo in izbrušeno spretnost.
Močna kava in dobra glasba rešita dan.
Ljudje so na prvem mestu. Vedno.


+Obraz za znamko+

Živjo, moje ime je Maja! Kako lepo, da si tu!

Za Maiook znamko sedijo moji možgani, srce in izurjene roke. Večino dni se zadržujem v svoji delavnici s skodelico kave, kjer veselo šivam, režem in ustvarjam. Obožujem potovanja in se prebijam skozi neskončni seznam krajev, ki jih želim obiskati. Navdušena sem nad glasbo in podcasti in vedno iščem nekaj novega za poslušanje. Besede po katerih živim: več ustvarjaj, več potuj, živi polno življenje.


Če želiš slediti mojim dnevnim dogodivščinam, klikni na moj blog in se prijavi na novičnik.